Fördelar med Advanced Elements luftkajaker

  • Stabil: Välter inte tack vare sina luftkanaler

  • Undanstuvbar: Du kan ha den i båten, bakluckan i bilen, husvagnen eller i ett litet förråd och det går snabbt att göra den paddlingsklar. Kajaken är mjuk och kan lätt stuvas undan.

  • Riktningsstabil: Inbyggda aluminiumbågar formar en tydlig för och akter vilket gör kajaken riktningsstabil.

  • Tålig/Hållbar: Kajaken är uppbyggd i tre lager för maximal hållbarhet i alla förhållanden.

  • Enkel montering: Kajaken levereras färdigmonterad, på 5 minuter viker du ut och blåser upp den!

  • Komfortabel: En justerbart skumbelagd sits ger dig bästa komfort, även under långa turer.

  • Portabel: I väskan är kajken lätt att transportera.

Modeller


Advanced Frame Convertible, Advanced Frame Expedition & Advanced Frame 1.

Säkerhet & komfort

 

Kajakerna är byggda efter kalifornisk standard med fokus på säkerhet och extrem styrktålighet. Huvudkamrarna är tillverkade av ett tjockt och starkt PVC material som tål mycket hård belastning. Kamrarna skyddas av det yttersta däcket som är gjort av två olika material: överst ett finmaskat polyester laminerat med PVC och nederst PVC Tarpaulin som är ett hårt material uppbyggt av två lager vinyl med ett armeringsnät emellan. Alla sömmar är svetsade och vattentäta.

 

Kajakernas flytförmåga skapas av flera avskilda luftrum och den angivna viktkapaciteten är beräknad att bära den utan luft i huvudkamrarna. Sätena är tillverkade i nylon överdraget med polyurethan och är lösa med hänsyn till ökad säkerhet vid kantring.

 

Kajakerna är mycket stabila, vilket gör dem lämliga även för turer vid kusten. Komforten är mycket bra med mycket benplats och upplåsbara luftrum kring sätena som verkar effektivt mot vågskvalp.

 

Förvaringsutrymmen finns i både för- och akterpartiet samt i fickor och nät på däcket. Som extrautrustning finns en krage som håller dig torr – även i regnväder.